Svédország

2022.04.09. 10:00

Szórakozásból támadt egy nőre a migráns, nem toloncolják ki

Csupán börtönbüntetést kapott, annak ellenére, hogy már korábban is elítélték különböző bűncselekmények miatt.

A szórakozásból nőket verő migránst és társát csupán börtönbüntetésre ítélték, annak ellenére, hogy a támadót már korábban is elítélték különböző bűncselekmények miatt – írja a V4NA.

 

A malmöi nő elleni brutális támadást saját állítása szerint is szórakozásból követte el egy bevándorló. A támadásról készült videót később több közösségi média platformon is megosztották. Az incidens után nem sokkal a támadót azonosították, a bevándorlók által lakott malmöi Rosengård városrész területén élt. A fiatalt később letartóztatták, és vádat emeltek ellene.

A 2000-ben született született Ali Al Rubaiet 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték testi sértésért. A büntetés magában foglalja a kábítószerrel elkövetett bűncselekményekért kiszabott ítéletet is. Ali emellett 15 400 svéd korona kártérítést is köteles fizetni a megtámadott nőnek.

A videót készítő társát, egy iraki állampolgárságú férfit szintén 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

A férfiakat nem toloncolják ki az országból, annak ellenére, hogy nem rendelkeznek svéd állampolgársággal. A büntetésük letöltése után is Svédországban maradhatnak.

A járókelők eszméletlenre verésének és az erről szóló mobiltelefonos felvételek közzétételének gyakorlata közel egy évtizeddel ezelőtt kezdődött az Egyesült Államokban és Európában. Az ilyen cselekményeket „kiütéses játéknak” nevezik, és aki a legtöbb embert üti ki, az „büszkélkedhet” a „kiütések királya” címmel.

A svédországi bandák között az erőszak más formái is elterjedtek. Egyeseket arra kényszerítenek, hogy pisztolycsövet vegyenek a szájukba, másokat pedig egyszerűen levizelnek, vagy meztelenre vetkőztetik őket.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában