Időszerű

2022.04.21. 21:02

Frappánsan kommentálta Salvini a magyar miniszterelnökkel tartott találkozóját

Az olasz jobboldali Liga vezetője egy Facebook-posztban osztotta meg gondolatait a találkozóról.

Miután Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott csütörtökön Rómában, Matteo Salvini, a jobboldali Liga elnöke képet osztott meg a közösségi oldalán a találkozóról, amelyet a következőképpen kommentált:

Az imént találkoztam Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akit ma fogadott és áldásában részesített a Szentatya. A békéről, a gazdaságról, a családok és vállalkozások támogatásáról, az illegális bevándorlás elleni harcról, valamint az olaszok és magyarok érdekeinek védelméről beszéltünk. Büszke vagyok a népeink közötti barátságra és egyetértésre.

A találkozót követően az olasz sajtó munkatársai azt a provokatív kérdést szögezték a Liga elnökének, hogy időszerű volt-e a magyar miniszterelnökkel a találkozó? Salvini ezt a frappáns választ adta:

Ne vicceljünk! Épp most fogadta a római pápa.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában