Ukrán válság

2022.03.07. 09:05

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén kezdte a hetet Orbán Viktor

A testület tagjai reggel 8 órától értékelik a hétvége és az elmúlt órák ukrajnai fejleményeit egyrészt biztonsági szempontból, másrészt az egyre növekvő menekülthullám kezelése tekintetében is.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén kezdte a hetet Orbán Viktor; a testület tagjai reggel 8 órától értékelik a hétvége és az elmúlt órák ukrajnai fejleményeit egyrészt biztonsági szempontból, másrészt az egyre növekvő menekülthullám kezelése tekintetében is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

A miniszterelnök ezúttal is a Karmelita kolostorba hívta össze a szakmai döntés-előkészítő kormányzati testület ülését, melynek feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése és a rendelkezésre álló információk elemzése.

 

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs tagja, illetve az ülések állandó meghívottja a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a pénzügyminiszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti információs államtitkára, a Magyar Honvédség parancsnoka, az Információs Hivatal vezetője, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője, a miniszterelnök kabinetfőnöke, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, valamint a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára – ismertette Havasi Bertalan.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban, 2022. március 7-én 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában