Március 15.

2022.02.10. 06:53

Utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a diákok, tanárok és iskolák között.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A felhívással a hagyományoknak megfelelően lehetőséget teremtenek arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.

Ezzel együtt pályázni lehet belföldi honismereti kirándulás megszervezésére is, azzal a feltétellel, hogy az utazás során a csoportok egy rendhagyó történelemóra keretében keressenek fel olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz.

Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2022. február 21.

Borítókép: A szekszárdi Garay János Gimnázium tanulói a buszon gyülekeznek, mely a szálláshelyükre szállítja majd őket 2012. március 15-én. A Garay Gimnázium székelyudvarhelyi kirándulását a Rákóczi Szövetség támogatta. 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában