Egyre többen vannak

2022.02.10. 16:36

Újabb szálláshelyeket nyitnak meg a bevándorlóknak Berlinben

Bővítik a bevándorlóknak jutó férőhelyek számát Berlinben, miután ismét egyre többen érkeznek. Ahhoz, hogy mindenkit el tudjanak szállásolni, iroda- és raktárépületeket is átalakítanának.

Berlinben a bevándorlók számának újbóli növekedése miatt több új szálláshelyet hoznak létre. Ezt Alexander Straßmeir, az állami menekültügyi hivatal (LAF) igazgatója jelentette be kedden – írja a V4NA hírügynökség.

A közlemény szerint öt új moduláris menedékhelyet már megnyitottak. A meglévő konténerfalvakat is újra üzembe helyezték, de a becslések szerint még több férőhelyet kellene létrehozni ahhoz, hogy minden újonnan érkező bevándorlót el tudjanak szállásolni. Ezért a menekültügyi hivatal olyan iroda- vagy szállodaépületeket keres, amelyeket át lehet alakítani menekültszállássá.

A hivatal adatai szerint 

2021-ben csaknem 13 ezer embert fogadott be Németország, kétszer annyit, mint 2020-ban. 

Közvetlenül Berlinbe 885 menekült érkezett speciális befogadási programokon keresztül.

Straßmeir szerint a menekültügyi hivatal rendkívül le van terhelve, mivel a migránsok növekedését egy előrejelzés se irányozta elő. Jelenleg a legtöbb illegális bevándorló a Moldovai Köztársaságból, Grúziából, Afganisztánból, Szíriából és Vietnámból érkezik.

Csak 2021-ben a hatóságok 14 menedékhelyet helyeztek üzembe. Ezek között volt öt új épület és öt konténerfalu felépítése, illetve négy ingatlan felújítása. 

A hivatalos adatok szerint 2021 végén 21 146 migráns élt a 83 menekülttárborban, körülbelül a felük azonban már befejezte a menekültügyi eljárást, és csak adminisztratív okokból engedélyezték a menekültszálláson való tartózkodásukat.

A szövetségi rendőrség szóvivője szerint a frankfurti (Oder) regisztrációs központ jelenleg készenléti üzemmódban van, de bármikor újraindítható, ha az illegális bevándorlók száma ismét megnő. “A legtöbb migráns továbbra is Irakból, Iránból, Szíriából és Afganisztánból érkezik” – mondta Olaf Jansen a brandenburgi külügyi hatóság vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában