CPAC

2022.02.26. 11:04

Trump volt külügyminisztere ízekre szedte Joe Biden külpolitikáját

Mike Pompeo volt külügyminiszter és CIA igazgató mondott beszédet pénteken a floridai Orlandóban az amerikai republikánus tábor négynapos „seregszemléjén”, a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencián.

Mike Pompeo elmondta, hogy aggasztónak találja a világban lejátszódó folyamatokat, és hiányolja a hozzáértő, határozott amerikai vezetést – írja a Magyar Nemzet

A Biden-adminisztráció legnagyobb hibái között tartja számon a déli határ mentén kialakult migránsválságot, és az elhibázott afganisztáni kivonulást.

Pompeo szerint az amerikaiaknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy megóvják az életmódjukat és a valós értékeiket. Ennek érdekében először is a határvédelmet kell erősíteni, másodsorban nyíltsisakos, határozott amerikai külpolitikára van szükség. Mike Pompeo egyértelművé tette, hogy mit ért az alapvető amerikai értékek alatt, 

és elsőként említette a szülők jogát arra, hogy döntsenek gyermekeik világnézeti neveléséről. 

Meg van győződve arról, hogy nincs olyan külső veszély, ami komolyan fenyegethetné Amerikát, de ha az oktatási rendszert nézi, az aggodalommal tölti el az Egyesült Államok jövőjét illetően: ha továbbra is ebben a szellemiségben tanítják az amerikai iskolásokat, akkor az ország ellenfeleinek igazuk lesz, és az ország valóban hanyatlásnak indul.

 

A konferencián az Alapjogokért Központ (AK) immár negyedik alkalommal képviselteti magát, miközben a CPAC első európai rendezvényének éppen Magyarország ad otthont március végén; az esemény tematikája pedig az „Isten, haza, család” hármas egységére épül majd.

Borítókép: Mike Pompeo felszólalása a CPAC-en. (Fotó: Europress/AFP/Zach Roberts)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában