Dubaji világkiállítás

2022.02.16. 17:11

Szijjártó: Puskás-nap kezdődik a dubaji világkiállításon (videó)

Minden idők legjelentősebb sportinfrastruktúra-fejlesztési programja zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy adottak legyenek a feltételek ahhoz, hogy minél többen sportolhassanak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dubaji világkiállítás magyar pavilonjánál szerdán.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dubaji világkiállítás Puskás-napi nyitóbeszédében kiemelte: ahhoz, hogy a jövőben újabb hazai sportolók léphessenek majd Puskás Ferenc örökébe, először biztosítani kell a megfelelő körülményeket minden tekintetben.

Büszkék vagyunk Puskás Ferencre, és azt akarjuk, hogy ő is büszke lehessen az utódjaira

– mondta.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy Magyarország nem tartozik a legnagyobb országok közé, lakosságszámát illetően is csak 95. a világon, s nem gazdag ásványkincsekben sem, így mindent a saját szellemi és fizikai teljesítményéből kellett elérnie.

Ehhez pedig fegyelmezettségre, erős akaratra és kitartásra van szükség, talán ez lehet az oka a magyar sportsikereknek is – vélekedett.

Ennek kapcsán a miniszter arról számolt be, hogy hazánk 183 olimpiai aranyéremmel rendelkezik, amivel egy főre vetítve első helyen áll a globális rangsorban.

Magyarország birodalomnak számít a nemzetközi sportéletben

– fogalmazott.

A tájékoztatás szerint már több mint 650 ezer látogató kereste fel a magyar pavilont az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városában, amely így a világkiállítás egyik legnépszerűbb pavilonja.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dubaji világkiállítás magyar pavilonjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában