Konzervatív együttműködés

2022.02.27. 14:42

Szánthó Miklós is felszólalt a CPAC-en Floridában (videó)

Szánthó Miklós szombat este beszédet tartott a Conservative Political Action Conference-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia, CPAC) az egyesült államokbeli Orlandóban.

Az Alapjogokért Központ igazgatója igen illusztris társaságban képviselhette hazánkat, hiszen Szánthóval egy blokkban szólalt fel az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) karizmatikus elnökasszonya, Giorgia Meloni is – írja a Magyar Nemzet

Szintén szombaton lépett a legnagyobb amerikai konzervatív politikai rendezvény színpadára Rick Scott, Florida állam jelenlegi szenátora és korábbi kormányzója, a szenátusi republikánusok ügyvivő testületének elnöke, valamint Louisiana szenátora, John Kennedy és Bill Hagerty szenátor Tennessee állam képviseletében. 

A napot pedig a CPAC főszónoka, az Egyesült Államok előző elnöke, Donald Trump zárta.

Szánthó Miklós beszédét egy egyperces videóprezentáció előzte meg, amelyben az Alapjogokért Központ bemutatta az idén március 25–26-án Budapesten megrendezésre kerülő CPAC Hungaryt az amerikai konferencia résztvevőinek. A videó az Alapjogokért Központ Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét kampányának látványvilágát ötvözte a békemenetek dinamikájával, és egyértelmű üzenetet fogalmazott meg: 

a valós nyugati értékek ellen a globális baloldal olyan összehangolt támadásba kezdett, amellyel a konzervatívok csak egymással összefogva, egymást segítve tudnak harcba szállni.

 – A szabadság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy nemzet nagyot tudjon alkotni és fel tudjon emelkedni. Ezért lehet az, hogy a magyarnak – ahogy az amerikai népnek is – elsődleges a szabadság – kezdte beszédét Szánthó. Majd arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy Magyarország történelmi megpróbáltatások egész sorát állta ki a szabadság védelmében: 

– Tatárok, iszlám hódítók, Habsburgok, bolsevikok – egy közös volt bennük: el akarták foglalni az országunkat, el akarták venni szabadságunkat. De mi ezt sosem hagytuk.

Az Alapjogokért Központ igazgatója emlékeztetett arra, hogy „a történelem során a keresztény gyökereire, nemzeti kultúrájára, államiságára büszke Magyarországnak sokszor kellett a szabadságért és az igazságért az elnyomó hatalmak ellen küzdenie. „Hosszú és sötét évtizedeket éltünk kommunista diktatúrában.” 

Szánthó felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon „a saját bőrünkön tapasztaltuk és tapasztaljuk meg most is, milyen az, amikor a szélsőségek összeérnek, akik ezt ma már annyira nyíltan teszik, hogy a soron következő magyarországi választásokon a kommunisták a fasisztákkal is összefognak, hogy nálunk is megvalósíthassák „woke” diktatúrájukat és megteremthessék a nyílt társadalmat” – mondta Szánthó, Márki-Zay Péter vészjósló szavaira utalva.

Szánthó Miklós szerint a tét ma is a szabadság védelmezése, hiszen a posztmodern baloldal a szó fogalmi értelme ellen intézett frontális támadást, és megkísérli önmaga ellentétévé silányítani azt: 

– Nekünk, igazi szabadságharcosoknak ma át kell értelmeznünk a szabadság fogalmát, amit elvettek tőlünk, és ami a politikai korrektség és a „woke” fanatizmus fogságába esett. Ma már nem lehetünk szabadon büszkék a nemzetünkre, és nem lehetünk szabadon büszkék a történelmünkre sem

– fogalmazott.

Szánthó rávilágított arra, hogy „a progresszívek átfogó támadásba lendültek mindaz ellen, ami valaha fontos volt számunkra. 

Megtámadják a családokat, amik a nyugati társadalom építőköveit adják.

Zászlókat égetnek és kitörlik az emlékezetünkből a történelmünk nagyjait, akikre joggal lehetünk büszkék. Legújabban már azt a szabadságot is el akarják venni a szülőktől, hogy úgy nevelhessék a gyerekeiket, ahogyan ők szeretnék.” 

Szánthó emlékeztette az egybegyűlteket, hogy Magyarországon április 3-án az országgyűlési választások mellett gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelynek tétje épp az, hogy a magyar szülők a jövőben is saját belátásuk szerint alakíthassák gyermekeik világnézetét.

 

Szánthó Miklós egyértelművé tette, hogy kik azok, akik a valós nyugati értékek aláaknázásán munkálkodnak: „A nyílt társadalom hálózata és az általuk befolyásolt nemzetközi szervezetek, a liberális fősodratú média, és mondjuk ki nyíltan: Soros György és szövetségesei azok, akik meg akarják roppantani a nemzeti identitást, fel akarják számolni a határokat, és meg akarják szüntetni az állami szuverenitást. 

A magyar emlékezet azonban megtanított minket arra, hogy vagy szuverenitás van, vagy nemzethalál. Nincs más opció.”

A beszéd végén az Alapjogokért Központ igazgatója a CPAC és az amerikai történelem kimagasló alakjától, Ronald Reagan elnöktől kölcsönzött idézetre hívta fel a konferencia résztvevőinek figyelmét: 

A szabadság mindig legfeljebb egy nemzedék távolságra van a kihalástól,

márpedig a szabadság ma veszélyben van, „de ahogy 1956-ban a pesti srácok és lányok, szerencsére ma is vagyunk szép számmal olyanok, akik vissza akarják vezetni a nemzeteinket a történelmi hőseink által kijelölt útra.” 

Szánthó szerint annyi bizonyos, hogy 

Magyarország ahogy az elmúlt ezer évben, most is megvédi a határait, nemet mond az európai szuperbirodalomra, kiáll az Isten, haza, család hármas egysége mellett, és hamarosan a gyermekvédelmi népszavazással nemet mondunk az agresszív szexuális propagandára és genderideológiára is.

Szánthó Miklós felszólalását azzal zárta, hogy ismét emlékeztette a CPAC közönségét arra, hogy Budapestre érkezik a CPAC Hungary, amelyet március 25–26-án tartanak meg az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió közös szervezésében a Várkert Bazárban.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatójának felszólalása a CPAC-en / Alapjogokért Központ / Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában