Hétvégi magyar iskolák

2022.02.18. 14:11

Potápi: a biztos nemzetpolitika alapja az erős Magyarország

A biztos nemzetpolitika alapja egy erős Magyarország – mondta Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken a hétvégi magyar iskolák online találkozóján.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: 2010 óta alapvetően megváltozott a magyar kormány diaszpórapolitikája, a magyar közösségeket számon tartják, számítanak rájuk és tevékenyen bevonják a mindennapi közös teendőkbe. Kifejezetten a diaszpórának szóló programokat indítottak el és működtetnek, külön pályázat keretében támogatják szervezeteiket és a hétvégi magyar iskolákat.

Az elért eredményeket csak együtt tudják megvédeni, egységesen, cselekvő nemzetként tudnak ezután is gondolkodni és tenni.

Potápi Árpád János arra biztatott, minél többen vegyenek részt az országgyűlési választásokon április 3-án. Aki még nem regisztrált, március 9-éig tudja ezt megtenni, és a külhoni magyarok levélszavazatainak legkésőbb a szavazás napján 19 óráig kell visszaérkeznie – jelezte.

Borítókép: Potápi Árpád János a hétvégi magyar iskolák online találkozóján 2021. február 26-án / MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában