Szégyen

2022.02.17. 17:38

Tiltakozik a vakok szervezete Márki-Zay kijelentése miatt

Ismételten Márki-Zay Pétertől hangzott el egy olyan kijelentés, amelyet a vak emberek sértőnek érezhetnek.

Csatlakozva a fogyatékossággal élő embereket képviselő érdekvédelmi szervezetek január 24-i közleményében foglaltakhoz, az MVGYOSZ sajnálattal állapította meg, hogy a választási kampány felfokozott hangulatában egyes politikai tömörülések, illetve jelöltek részéről – gyakran akár csak a vicc kedvéért – elhangoznak olyan mondatok, amelyek egy-egy társadalmi csoportra nézve sértők – olvasható a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében - írja a Magyar Nemzet. 

Hozzátették:

„Ismételten Márki-Zay Pétertől hangzott el egy olyan kijelentés, amelyet a vak emberek sértőnek érezhetnek. Úgy véljük, remek humoristáink vannak, akik a szórakoztatást magas szinten művelik, így a magyar közönség szerencsére nincs rászorulva arra, hogy a politikában szerepet vállalók viccmesélésre adják a fejüket. A kampányharcban résztvevő politikai erők figyelmébe ajánljuk Edmond Rostand Cyrano de Bergerac című művében szereplő tanulságos sorokat”:

„Mondhatta volna szebben, kis lovag,

Más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:

…De hogyha önben annyi lelemény

Lett volna mégis, hogy kivágja szépen

Mindazt, amit most összehordtam én

E díszes, úri hallgatók körében:

A kezdő mondat első negyedét

Éles kardommal vágtam volna szét!

Mert magamat kigúnyolom, ha kell,

De hogy más mondja, azt nem tűröm el!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában