Truth Social

2022.02.20. 17:20

Indulhat Donald Trump új közösségimédia-felülete

A volt amerikai elnök – miután tavaly a Twitter és a Facebook is törölte fiókját – visszatér a közösségi médiába.

A Reuters szerint február 21-étől elérhetővé válik az Apple App Store áruházban Donald Trump volt amerikai elnök közösségimédia-felülete, a Truth Social. A lap szerint a Truth Social indulása egyúttal Trump visszatérését is jelenti a közösségi médiába. Ezt vetíti előre Trump legidősebb fiának február 15-én a Twitteren közzétett képernyőfotója is a @realDonaldTrump Truth Social fiókjáról – írja a V4NA.

A Devin Nunes egykori republikánus képviselő vezetése alatt működő Trump Media & Technology Group (TMTG), vagyis a Truth Social mögött álló vállalkozás azon techcégek közé sorolja magát, amelyek az ismert techóriásokkal szemben a szólásszabadság mellett pozicionálják magukat. Nunes azt is közölte nemrég, hogy a Truth Social az elkövetkező hetekben kiadja az ellenőrzött fiókokra vonatkozó irányelveket.

A Donald Trump sajtótitkára, Liz Harrington által közzétettek szerint a Truth Social projekt célja azon nagy technológiai vállalatok elleni küzdelem, amelyek erőfölényüket használják fel az ellenzéki hangok elhallgattatására Amerikában.

Mint ismeretes, a volt amerikai elnök közösségi fiókjait több mint egy éve tiltották le, többek közt a Twitter, a Facebook és a YouTube felületein, miután azzal vádolták meg, hogy támogatói követtek el támadást az amerikai Capitolium ellen 2021. január 6-án, ő pedig erőszakra buzdító üzeneteket tett közzé.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a választási veresége óta tartott első nagygyűlésén az Ohio állambeli Wellingtonban 2021. június 26-án. Fotó: MTI /EPA/David Maxwell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában