Interjú

2022.01.22. 10:54

Szijjártó Péter: az az érdekünk, hogy az USA és Oroszország folytassa a párbeszédet (videó)

A Kelet és a Nyugat konfliktusának mi mindig a vesztesei voltunk - nyilatkozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter egy amerikai tévécsatornának New Yorkban.

Szijjártó Péter szerint a közép-európai kis népek történelmi tapasztalata, hogy a Kelet és a Nyugat konfliktusának ők mindig a vesztesei voltak. Hozzátette, "ezért is drukkolunk annak", hogy az Oroszország és az Egyesült Államok közötti tárgyalások sikeresek legyenek és folytatódjanak.

A külgazdasági és külügyminiszter az interjú során méltatta a korábbi Trump-adminisztrációval ápolt kapcsolatokat, hangsúlyozva, hogy hazánk tiszteletben tartja az amerikai nép azon döntését, amely szerint Joe Bidenre bízta országa irányítását. 

A magyar politikus az április 3-i magyarországi országgyűlési választásokra irányuló riporteri kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a jobbközép magyar kormány ellen az antiszemita szélsőjobbtól a szélsőbalig a teljes magyar ellenzék egyesült. Rámutatott, korábban az Orbán-kormányt azzal támadták, hogy együttműködik az antiszemitákkal, és lám, most a liberálisok, a szocialisták, a zöldek és az egykori kommunisták fogtak össze velük, és ezt senki nem teszi szóvá.  Szijjártó Péter azt is megjegyezte, Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét nem tartja konzervatív politikusnak akkor sem, ha ő így hivatkozik magára.

A tárcavezető a gyermekvédelmi törvényről szólva emlékeztetett a magyar alaptörvényre, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre, a család anyából, apából és gyerekekből áll, illetve az anya nő, az apa pedig férfi. Hozzátette, minden felnőtt magyar állampolgár úgy éli az életét, ahogy szeretné, de a magyar szülők ragaszkodnak ahhoz a jogukhoz, hogy ők döntsenek a gyermekeik szexuális neveléséről. Ez az oka annak, hogy a gyermekvédelmi törvény megtiltja az LMBTQ-szervezeteknek, hogy az óvodákban és az iskolákban tevékenykedjenek.

Borítóképünkön Szijjártó Péter, forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában