Illegális bevándorlás

2021.12.04. 20:32

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta: a határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma. Utóbbi szerinte az embercsempészek jelenlétére utal, akik téves - például a határok megnyitásáról szóló - információkkal biztatják az érkezőket, hogy útnak induljanak.

Emiatt Magyarország nem csökkentheti a határőrizet szilárdságát - hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány a határok védelmében és a kibocsátó országok támogatásában látja a megoldást.

Bakondi György beszélt arról is, hogy jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait: az olasz-spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz-lengyel, belarusz-litván határon. Ilyen hármas nyomásra még nem volt példa - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Borítóképünkön Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában