felelőtlen munkavégzés

2021.11.02. 08:51

Több halálos áldozata is van a nigériai házomlásnak

A 21 emeletes, építés alatt álló épület hétfőn omlott össze, és még mindig körülbelül 100 embert keresnek.

Legalább hatan meghaltak Nigéria legnagyobb városában, Lagosban, ahol összeomlott egy építés alatt álló toronyház – közölte kedden a helyi katasztrófavédelem vezetője, Olufemi Oke-Osanyintolu.

A 21 emeletes, Lagos Ikoyi nevű városrészében lévő épület hétfőn omlott össze, helyszíni beszámolók szerint még mindig körülbelül 100 embert keresnek.

Lagos állam kormányzója, Babajide Sanwo-Olu nyugalomra intette az embereket, és bejelentette, hogy az ügyben vizsgálatot indítanak. Hozzátette azt is, hogy négy embert sikerült eddig kimenteni a romok alól.

A házomlások nem számítanak ritkaságnak Lagosban. A legtöbb ilyen baleset hátterében a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok állnak.

Másfél éve, 2019 márciusában egy iskolaépület omlott össze, több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában