előrelépés

2021.10.27. 22:06

Népszerű szolgáltatás a kormányablakbusz

Az idén negyedikként forgalomba állított új járművel már országosan 25-re bővül a kormányablakbusz-hálózat.

Edelény, 2021. október 27. Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa beszédet mond az új kormányablakbusz átadásán Edelényben 2021. október 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Népszerű és jó szolgáltatásnak nevezte a kormányablakbuszt a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tartott kormányablakbusz-átadón.

Domokos Péter az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint kiemelte: kevés ország büszkélkedhet azzal, hogy egy kisebb zsákfaluban is az állammal kapcsolatos 2500 ügy indítható vagy intézhető.

Magyarországon 3,5 millióan olyan kisebb településen laknak, ahol nincs helyben kormányablak – mutatott rá a miniszteri biztos. Hozzátette: az ilyen településeken élőket szolgálják 2018 óta a kormányablakbuszok, és az idén negyedikként forgalomba állított új járművel már országosan 25-re bővül a kormányablakbusz-hálózat.

Ismertette: 2020-ban már minden megyében volt legalább egy kormányablakbusz, és most már öt megyében is két ilyen jármű szolgálja az állampolgárokat. Domokos Péter tájékoztatása szerint a buszokban már több mint 120 ezer alkalommal intéztek ügyet.

A most átadott, harmadik generációs buszról elmondta: a jármű 70 centiméterrel hosszabb, a belső tere pedig 20 százalékkal nagyobb a korábbiaknál, ezek segítik az akadálymentes megközelítést.

Riz Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az új busszal előrelépett a megye. A jármű a lakosság életminőségének javulását, a hivatali ügyintézéshez való hozzáférés lehetőségének bővítését szolgálja – mondta.

Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott közölte: a szerdán átadott jármű a megyei kormányhivatal második kormányablakbusza. A megyéhez 358 település tartozik, magas lakosságszámmal, zömében kistelepülésekkel, ezért is nevezte fontosnak az új kormányablakbuszt.

Borítókép: Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa beszédet mond az új kormányablakbusz átadásán Edelényben 2021. október 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában