Járvány

2021.10.28. 08:38

Már több száz Covid-árván segített a Regőczi Alapítvány

Az érintettek nagykorúságáig, a tanulmányok befejezéséig segítenének, „ahogy egy szülő teszi a gyermekével”, amíg az önállóan lábra nem tud állni.

Miskolc, 2021. október 28. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítõ Regõczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (k), Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelõs miniszteri biztosa (b), Fülöp Attila szociális ügyekért felelõs államtitkár (b2), Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (j) Miskolcon, a segélyszervezet közösségi pontján 2021. október 27-én. Herczegh Anita ismertette, hogy mostanáig mintegy 500 családot érintõen 860 gyermeknek segítettek. Õket összesen 152,4 millió forinttal támogatja az alapítvány. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége Miskolcon megtartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, országjáró körutat szervezett, hogy találkozzon az állami, önkormányzati szervezetek munkatársaival, vezetőivel és a karitatív szervezetek azon képviselőjével, aki a helyszínen segíti a nehéz helyzetbe került családokat.

Az együttműködés fontosságát hangsúlyozva kiemelte: a Regőczi István Alapítvány e szervezetek nélkül nem tudná hatékonyan támogatni a családokat. Szükség van az állami intézményrendszerre, az önkormányzati szervezetek dolgozóira, a karitatív szervezetek több évtizedes tapasztalatára – tette hozzá.

Felidézte: az alapítványt azzal a céllal hozták létre, hogy a Covid-árvákat segítse. Ez körülbelül 600 családot, mintegy ezer gyermeket érint. Az államfő felesége azt is hangsúlyozta, hogy

hosszú távú segítséget szeretnének nyújtani az érintettek nagykorúságáig, a tanulmányok befejezéséig, „ahogy egy szülő teszi gyermekével”, amíg az önállóan lábra nem tud állni.

Herczegh Anita ismertette, hogy mostanáig mintegy 500 családot érintően 860 gyermeknek segítettek. Őket összesen 152,4 millió forinttal támogatja az alapítvány. 410 család, 680 gyermek esetében már pozitívan elbírálták a pályázatot, ők meg is kapták a segítséget. 91 család és 180 gyermek esetében még folyamatban van az elbírálás – ismertette, kifejtve: dokumentumok pótlására van még szükség. Ugyanis – mint kiemelte – egyebek mellett iskolalátogatási papírt, jövedelemigazolást is kérnek, hogy valóban a leginkább rászorulók kapják a támogatást.

Az államfő felesége a miskolci sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig 38 olyan családról, 71 gyermekről tudnak, akit a koronavírus-járvány okozta tragédia érintett. Közülük 27 család, 55 gyermek között osztottak szét több mint 11 millió forintot. További 11 család, 16 gyermek támogatása még elbírálásra vár.

Áder János köztársasági elnök és felesége 2021-ben hozta létre a Regőczi István Alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (k), Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa (b), Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár (b2), Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (j) Miskolcon, a segélyszervezet közösségi pontján 2021. október 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában