Járvány

2021.10.25. 21:43

Dániában a korlátozások feloldása után ismét nő az újabb fertőzöttek száma

Dánia szeptember első felében oldotta fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

Növekszik az újabb koronavírus-fertőzöttek száma Dániában, ahol nemrég oldották fel a járvány miatt bevezetett korlátozásokat – derül ki a dán egészségügyi minisztérium által működtetett Állami Szérum Intézet (SSI) hétfőn ismertetett adataiból.

Az SSI hétfői adatai szerint 1411 újabb fertőzöttet jegyeztek fel az előző 24 órában. Az újabb fertőzöttek száma immár csaknem egy hete négyszámjegyű, miközben a napi esetek száma augusztus végétől több héten keresztül néhány száz volt.

A Ritzau dán közszolgálati hírügynökség szerint a hétfői adat a legmagasabb január óta. A kórházi kezelésre szorulók száma 19-ről 186-ra nőtt. Az SSI mindazonáltal nem jegyzett fel a fertőzéshez köthető halálesetet.

Dánia szeptember első felében oldotta fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – köztük a kötelező maszkviselést a legtöbb nyilvános helyen – a magas átoltottsági arányra és arra hivatkozva, hogy a járvány terjedését látszólag sikerült ellenőrzés alá vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában