Ország-világ

2021.09.03. 21:39

A kormány ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

A kormány ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken.

A közlemény szerint a magyar határon érzékelhető egyre növekvő migrációs nyomás és az afganisztáni események miatt várható újabb migrációs hullám miatt a kormány fél évvel ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben – tették hozzá.

Mint beszámoltak róla, az utóbbi hetekben az Európa felé irányuló bevándorlás mind a tengeren, mind a szárazföldön újabb erőre kapott, a magyar határszakaszokon is jelentősen megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma.

Úgy folytatták: idén már több mint 60 ezer migránst fogtak el a magyar határon, ez több mint triplája az egy évvel ezelőttinek.

Az utóbbi időszakban átlagosan napi 300 illegális migránst tartóztatnak fel a magyar rendőrök – írták arra is kitérve, hogy a balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabban próbálnak bejutni az országba és rendszeresen rátámadnak a határt védő rendőrökre.

Idén már egy tucat alagutat tártak fel a határnál és az elfogott embercsempészek száma is háromszorosára emelkedett egy év alatt – ismertette a KTK.

A kommüniké szerint a világjárvány miatti gazdasági problémák és az afganisztáni események újabb migrációs hullámot indítanak el, amely az iszlám szélsőségesek számára is újabb lehetőség eljutni Európa belsejébe.

A KTK aggasztónak nevezte, hogy „a brüsszeli és baloldali bevándorláspárti erők a mostani eseményeket is arra akarják felhasználni, hogy véghez vigyék a Soros-tervet, Európából bevándorlókontinenst akarnak csinálni”. Ehhez – fűzték hozzá – ismét megpróbálják ráerőltetni a betelepítési kvótát az uniós tagállamokra és újra növelik a nyomást a magyar bevándorláspolitikára.

A most lezárult nemzeti konzultációban a kormány ezért is kérte ki ismételten a magyar emberek véleményét a migrációról – idézte fel az írásos összegzés.

Úgy fogalmaztak: „aggasztónak találjuk, hogy a magyar baloldal is bevándorláspárti és – ahogy arra Karácsony Gergely főpolgármester egy német lapnak adott interjújában utalt – a közelgő választási kampány miatt a migrációs tervüket szándékosan titkolják a magyar emberek előtt”.

Egyúttal rögzítették, hogy a magyar kormány továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat: „fenntartjuk a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseljük, hogy visszautasítjuk a migránsok betelepítését, és Európát és Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól”.

„A nemzeti kormány nem fogja engedni, hogy hazánkból is bevándorló országot csináljanak” – zárta közleményét a KTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában