Ország-világ

2021.09.16. 15:35

Kocsis Máté: a gyermekvédelemről nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek

A gyermekvédelem kérdéséről nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek, népszavazáson – hangoztatta a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülése szünetében rendezett sajtótájékoztatón a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Forrás: Facebook

Fotó: Kocsis Máté

Kocsis Máté kiemelte: a tanácskozáson megerősítették a kormányt abban, hogy a gyermekvédelmi vitában nem változtatnak az álláspontjukon.

Mint mondta,

hiába zsarolja Brüsszel Magyarországot a helyreállítási pénzek visszatartásával, ezekben a kérdésekben népszavazás lesz, az ügyben a magyar emberek döntenek. A kormány pedig helyesen jár el, ha az átmeneti időben saját erőből elindítja a programjait

– fűzte hozzá.

Tájékoztatása szerint a frakcióülésen a miniszterelnök kitért arra, hogy nehéz nem észrevenni: a közép-európai országok jobban teljesítenek a gazdaság talpra állítását illetően.

Kocsis Máté kijelentette,

a gazdasági bővülés idén meghaladhatja a hét százalékot, a magyar gazdaság mára elérte a válság előtti szintet.

Ezzel „közelebb kerülünk ahhoz a helyzethez”, hogy olyan, az embereket, a vállalkozásokat segítő intézkedéseket lehessen bevezetni, mint a 200 ezer forintos minimálbér, a 13. havi nyugdíj visszaépítése vagy a családi adóvisszatérítés – tette hozzá.

A politikai ellenfelekről és a közelgő választásokról szólva elmondta, a kormánypártok frakcióit „inkább tüzeli, mint elkedvetleníti”, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány Ferenc aktív szereplője a baloldalnak.

„Történelmi küldetésünknek tekintjük, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk. Nincsen olyan szempont, mely szerint ne Gyurcsány Ferenc politikájával szemben határozzuk meg küzdelmeinket”

– fogalmazott Kocsis Máté.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta, a frakcióülés témái között szerepelt az erősödő migráció, mely alapvetően az Afganisztánból való kivonulás következménye.

Tájékoztatása szerint a múlt év hasonló időszakához képest megháromszorozódott a migrációs nyomás a magyar határon. Tavaly szeptemberig 274 embercsempészt fogtak el, most 719-nél tart az ügyek száma; a határsértők száma egy év alatt 21 942-ről 73 617-re emelkedett – közölte a politikus.

„A frakcióülésen is megerősítettük”, Magyarország továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a magyar embereket meg kell védeni a migrációs veszélyektől

– jelentette ki Simicskó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában