röszke

2021.09.15. 12:24

Bakondi: jelentősen nőtt idén az elfogott határsértők száma (videó)

Ebben az évben 719 embercsempész ellen indult eljárás a tavalyi 274-gyel szemben.

A korábbi évekhez képest idén jelentősen nőtt az elfogott határsértők száma, emelkedik az afgán állampolgárok aránya, és egyre intenzívebbé válik az embercsempészek tevékenysége – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán Röszkén.

Bakondi György a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón azt mondta, tavaly szeptember közepéig 21 992 határsértőt fogtak el a magyar rendőrök és katonák, idén 73 617-et. Hozzátette, idén 719 embercsempész ellen indult eljárás a tavalyi 274-gyel szemben.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár felidézte, a röszkei átkelőnél hat évvel ezelőtt több száz kövekkel, botokkal felfegyverzett migráns próbált erőszakosan betörni Magyarország területére.

Úgy fogalmazott, a helyzet azóta sem fordult jobbra, részben azért, mert az Európai Unióban továbbra is menedzselni akarják a migrációt, nem pedig megállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában