baljós

2021.09.05. 20:51

A franciák 39 százaléka szerint az iszlám lesz az ország legnagyobb vallása

Így az ország elveszítheti történelmi identitását.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák majdnem negyven százaléka úgy gondolja, hogy az iszlám lesz Franciaország legnagyobb vallása a jövőben. A válaszadók háromnegyede attól tart, ha ez bekövetkezik, akkor az ország elveszíti történelmi identitását – írja a V4NA.

A Harris Interactive „A franciák szíve” elnevezésű felméréséből többek között kiderül, hogy a franciák 39 százaléka úgy véli, hogy a jövőben az iszlám lesz a legnagyobb vallás Franciaországban, hívja fel rá a figyelmet a Breitbart. A muszlimok körében ez az arány 55 százalékra, míg a római katolikusok 44 százaléka gondolja ezt.

A kutatásból az is kiderül, hogy a franciák 72 százaléka aggódik amiatt, hogy ha az iszlám lesz a legnépesebb vallás az országban, akkor Franciaország elveszíti történelmi identitását. Ez a katolikusok 83, a protestánsok és a nem vallásos franciák 67-67 százalékát aggasztja, a muszlimoknak azonban csupán 17 százaléka mondja, hogy Franciaország elvesztené identitását, ha az iszlám lenne a legelterjedtebb vallás.

A muszlimok körében azonban mindössze 17 százalék mondta azt, hogy Franciaország elveszítené identitását, ha az iszlám lenne a legelterjedtebb és leggyakoribb vallás.

Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, Franciaországban található Európa legnagyobb muszlim közössége.

Bár Franciaország területén hivatalos adatok híján csak becsléseket lehet mondani, az ezzel foglalkozó egyetemek és kutatóközpontok álláspontja megegyezik abban, hogy az országban található a kontinens legnagyobb muszlim közössége. A Pew Research Center 2016-os évre utaló tanulmánya szerint 5 millió 720 ezer muszlim él Franciaországban, ami azt jelenti, hogy a teljes népesség 8,8 százaléka muzulmán.

A tömeges bevándorlás mellett a migráns hátterű nők 3,4 és 4 gyermekes termékenységi rátája magasan megelőzi az őslakos populáció 1,4 gyermekes rátáját. Ennek köszönhetően Charles Gave közgazdász szerint a francia nemzetiségű állampolgárok kisebbségbe kerülnek majd a saját hazájukban 2060-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában