gyermekvédelem

2021.07.03. 19:14

Kocsis: a szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelésében

Meg kell védeni a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, még akkor is „ha ennek az az ára, hogy néhány hétig hazudoznak erről a törvényről az európai sajtóban” – reagált a gyermekvédelmi törvényt ért kritikákra Kocsis Máté a Patrióta Youtube csatornán.

Budapest, 2020. október 12. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Fidesz frakcióvezetője – aki a törvény benyújtója is volt – a módosításokkal kapcsolatban kifejtette: abban semmilyen kirekesztő passzus nincs, a felnőtteket meg sem említi – írja a Magyar Nemzet.

– Abban pedig ne legyen már vita, hogy a szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelését illetően – emelte ki.

Az óvodákban, iskolákban a homoszexualitást és nemváltást hirdető Soros-NGO-ra utalva felvetette: Hogyan képzelik, hogy a szülők beleegyezése nélkül ők nevelgethetik, vagy terelgethetik a gyermekek szexuális érdeklődését?

Ezek a liberális szervezetek, meg ez az erőszakos LMBTQ propaganda távozzon villámgyorsan a gyerekszobákból! – fogalmazta meg.

A kormánypárti politikus azzal indokolta a pedofilellenes törvénycsomag benyújtását, hogy a büntetések nem voltak kellően súlyosak, miközben a pedofil bűncselekmények a legdurvábbak. A törvénymódosítás után duplájára emelkedtek a büntetési tételek, új minősített eseteket vezettek be, még több munkakörből kizárták az elkövetőket és elérhetővé teszik a pedofilok listáját.

Kocsis Máté a beszélgetésben Gyurcsány Ferencet nevezte a legnagyobb politikai ellenfélnek. A DK elnökét végtelenül veszélyes és mérhetetlenül aljas emberként írta le.

– Amit ez az őrült csinál, az számomra elfogadhatatlan – jelentette ki, bírálva, hogy Gyurcsány a költségvetési számok meghamisítása, trükkök százai, a politikai ellenfelek véres szétveretése után visszatért a politikába és most még ő oktat ki másokat.

Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának miniszterelnök-jelöltségét pedig úgy kommentálta: sugárzik róla, hogy ő soha életében nem a magyar érdekekért küzdött, hanem „a kommunista ifjúsági világtalálkozók által átlengett internacionalista szellemben és közös kommunista jövőben hitt”. Azóta pedig Moszkvát leváltotta Brüsszelre, és minden megnyilvánulásából érződik, hogy most oda akar megfelelni. A fideszes politikus azt is megjegyezte, a DK megtisztelhette volna annyival a magyarokat, hogy olyan embert jelöl miniszterelnöknek, aki legalább Magyarországon született, nem Bulgáriában.

A gazdaság helyzetéről szólva ténykérdésnek nevezte, hogy a 12 éves jobboldali kurzus alatt a magyar gazdaság, a családok, munkavállalók helyzete javult. Az átlagbér-növekedést, a tartósan 5-6 százalék körüli gazdasági bővülést és a 3 százalék alatti munkanélküliséget „még azok sem nagyon tudják tényalapon vitatni, akik egyébként személyesen nem kedvelnek bennünket” – jegyezte meg.

Kocsis Máté szerint a fiataloknak is érdemes megnézniük, mi ellen lehet lázadni. Mint mondta, ma valódi forradalmat a jobboldalon lehet csinálni, mert nagyon sok olyan dolog történik a világban, amit mi, magyarok nem akarunk.

– Nem akarjuk a gyerekeinket kiszolgáltatni erőszakos szexuális propagandának. Nem akarjuk például, hogy a migránsok ellepjenek bennünket – sorolta a frakcióvezető, aki azt is felidézte, mekkora európai balhé volt abból, amikor a világtrenddel szemben Magyarország kerítést épített a déli határon.

– Ma egyébként liberálisnak lenni, meg ezeket az eukomform brüsszeli nyavalygásokat elmondani a sajtóban, a legkönnyebb dolog

– vélekedett a fideszes politikus, aki szerint az a bátorság, ha valaki nem azt mondja, amit a liberális világ hallani akar.

A jövő évi választást a következő évtized meghatározó döntési pontjának nevezte. Lesz egy Orbán Viktor vezette jobboldal, amelyik megvédte a határokat, családbarát intézkedéseket hozott, megvédi a gyermekeket és kiáll a magyar érdekek mellett, bármi áron. És lesz egy Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amelyik nemzetközi elköteleződésű, adóemelésben gondolkodik, családellenes. Egy újabb Gyurcsány-kormány – hívják azt átmenetileg éppen Karácsonynak, vagy Dobrevnek – olyan károkat okozna, amiket már nem biztos, hogy később ki lehetne javítani – mutatott rá.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlésben 2020. október 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában