Ország-világ

2021.07.18. 08:01

Hidvéghi: Brüsszel visszaél a hatalmával

Brüsszel visszaél a hatalmával, összevissza fenyegetőzik, politikai zsarolást folytat – mondta a Magyarországnak járó uniós források esetleges visszatartásával kapcsolatban Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Fotós: Kovács Attila

Fotós: Kovács Attila

Hozzátette, hogy ezt Brüsszel nem teheti meg.

Ezek a források ugyanis nem könyöradományok, nem segélyek, ezek járnak Magyarországnak. Brüsszelnek nincs joga a visszatartásukhoz, ez a politikai fenyegetőzés, zsarolás része.

Brüsszelt kifejezetten érdekli a magyar társadalom véleménye, kiemelt figyelemmel kíséri a nemzeti konzultációt is, amely rendkívül sikeres eszköz.

„Nagyon szeretném kérni minden magyar állampolgártól, hogy mondja el a véleményét, ez a mi munkánkat Brüsszelben nagyban segíti”

- fűzte hozzá a Fidesz EP-képviselője.

Annak kapcsán, hogy a migráció szabályozása miatt „az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte hazánkat”, Hidvéghi Balázs elmondta: ez azért van, mert Magyarország nem hajlandó beengedni a területére az illegálisan érkező bevándorlókat, csak az ország külképviseletein lehet beadni a menekült kérelmeket. Erre azért van szükség, mert folyamatosan nő a migrációs nyomás, nem tudják eltávolítani az EU területére bejutott migránsokat, akik több országban „szörnyű bűncselekményeket” követnek el.

Magyarország azonban határozott politikát folytat a migráció ügyében.

„Mi elszántak vagyunk abban, hogy kiálljunk a magyarok érdekei mellett, elszántak vagyunk abban, hogy megvédjük hazánkat”

- mondta a Fidesz EP-képviselője

A riporter Brüsszel „LMBTQ expanziójára” vonatkozó felvetése kapcsán Hidvéghi Balázs kifejtette: ez egy elterelő hadművelet az Európai Bizottság részéről.

„Az a problémájuk a törvénnyel, hogy nem vagyunk hajlandóak LMBTQ aktivistákat beengedni az óvodákba, iskolákba.

Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy kisgyerekeket szüleik akaratával ellentétben szexuális propagandának tegyenek ki, ez nem történhet meg Magyarországon”

- mondta a fideszes politikus.

Épp ideje volt lépni, mert az LMBTQ szervezetek nyomása drámaian megnőtt az utóbbi időben. A felnőttek úgy élik az életüket, ahogy akarják, ez a szabályozás nem róluk szól, hanem a gyerekekről – jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Minden erőnkre szükség van, hogy ellenálljunk ennek a nyomásnak, a korábbi támadásokat is meghaladó mértékű összehangolt akció indult Magyarország ellen – hangoztatta a Fidesz EP-képviselője.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában