Ország-világ

2021.06.25. 11:38

Varga Judit: a liberális sajtó elhallgattat, ha nem ért veled egyet

Cenzúrázták az igazságügyi miniszter cikkét.

Luxembourg, 2021. június 22. Varga Judit igazságügyi miniszter interjút ad az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén 2021. június 22-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Forrás: MTI/EPA/AFP pool

Fotó: John Thys

„Milyen érdekes, hogy éppen George Orwell születésének 118. évfordulóján kell értesülnöm arról, hogy a Politico cenzúrázta a cikkemet”

– olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán. A tárcavezető azt is hozzátette: a gyermekeket és szülőket védő törvénnyel kapcsolatos nemtelen és aljas hazugságokra adott volna tiszta és egyenes, tényeken alapuló válaszokat írásában, de úgy látszik az igazság nincs ínyére az európai sajtónak.

„Sokszor láttunk már ilyet a liberális médiától… Ha nem értenek veled egyet, akkor elhallgattatnak, azaz nem közlik a cikket”

– hangsúlyozza Varga Judit.

A Magyar Nemzet cikke szerint a miniszter kiemelte, hogy a módszer jól bejáratott: „megtámadnak, ránk zúdítják hazugságaikat, de nem hagyják, hogy az ember megvédje magát vagy cáfolja a gőzhenger vádaskodásait. Felépítenek egy gyűlölethadjáratot a sajtóban a másik fél cenzúrázásával”.

„Ez lenne a szabad Európa?”

– tette fel a kérdést.

Varga Judit emlékeztetett, hogy mindeközben Magyarországon mindenki szabadon és megkülönböztetés nélkül élhet. A törvénnyel a magyar kormány a gyermekeket és a szülők jogait védelmezi az Európai Unió alapjogi chartájának megfelelve, azzal összhangban.

„Az európai újbeszél azonban a hazug arrogancia, a korlátokat nem ismerő rágalmazás nyelve. Ide jutottunk. Ha látná Orwell…”

– emelte ki a miniszter.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter interjút ad az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén 2021. június 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában