katonai célpont

2021.06.15. 12:15

Több embert megölt egy öngyilkos merénylő Szomáliában

Legkevesebb tizenöt emberrel végzett egy öngyilkos merénylő, aki a szomáliai főváros, Mogadishu közelében fekvő katonai kiképzőközpontnál robbantotta fel magát kedd reggel – tudatták katonai illetékesek.

Mohamed Adan katonai szóvivő arról számolt be, hogy a támadó katonának álcázta magát és az épület előtt gyülekező regruták között hozta működésbe a testére erősített pokolgépet.

– Lehet, hogy többen haltak meg – mondta.

Mogadishuban az elmúlt másfél évben nem volt ilyen sok halálos áldozattal járó terrortámadás, de az al-Shabaab, az al-Kaidával szövetségben álló szomáliai terrorszervezet rendszeresen hajt végre terrorakciókat a városban, sokszor biztonsági létesítmények ellen.

2019 decemberében autóba rejtett pokolgéppel hajtottak végre robbantásos merényletet egy forgalmas, katonai ellenőrzőpont ellen, ahol 81 ember halt meg. Annak a merényletnek az elkövetéséért az al-Shabaab nem vállalta a felelősséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában