Ország-világ

2021.06.10. 20:03

Megjelent a kormányrendelet: több mint 170 ezer dolgozó kap extra szabadságot

Tíz nap fizetett többletszabadságra jogosultak a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő emberek a kormány szerdai döntésének értelmében – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére.

Az intézkedésről szóló kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben.

A jogszabály szerint

két éven belül tíz nap többletszabadságra jogosultak a védekezésben részt vevő egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók, rendvédelmi dolgozók, katonák, honvédségi alkalmazottak, szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és kormányhivatali dolgozók.

Az intézkedés több mint 170 ezer közszolgálatban foglalkoztatottat érint.

Arról, hogy ki jogosult a többletszabadságra, a rendőrök esetében az állományilletékes parancsnok vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv szervezeti egységének vezetője, a katonáknál és a kormányhivatali dolgozóknál a munkáltatói jogkör gyakorlója, míg az egészségügyben és szociális intézményekben a munkáltató dönt.

A KTK kiemelte:

a kormány ezzel az intézkedéssel is szeretné kifejezni köszönetét és megbecsülését a védekezés résztvevőinek, akik az elmúlt hónapokban segítették, hogy Magyarország legyőzze a járvány harmadik hullámát, és végrehajtsa Európa egyik legsikeresebb oltási programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában