Ország-világ

2021.05.11. 18:01

Tovább bonyolódik az ügy Karácsony Gergely nyelvvizsgája körül

Bár hétfőn egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsgát emlegetett Karácsony, egy korábbi Párbeszéd-nyilatkozat szerint a főpolgármesternek nincs nyelvvizsgája – számol be róla cikkében a Mandiner.

„Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam” – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely közösségi oldalán hétfőn. A főpolgármester posztjában arra reagált, hogy publicisták és politikusok is éles kritikával illették Orbán Viktor miniszterelnök külsejére tett megjegyzését. De Párbeszéd társelnöke annak kapcsán is kénytelen volt megnyilvánulni, hogy kérdések merültek fel a nyelvtudásával, pontosan annak hiányával kapcsolatban – írja a Mandiner.

Homályos megfogalmazással mentegette nyelvtudását a főpolgármester

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

„A miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.”

Karácsony nem állította, hogy rendelkezik nyelvvizsgával

A főpolgármester fenti bejegyzésében tehát nem állította, hogy rendelkezne nyelvvizsgával. A nyelvvizsga hiányára utal az is, hogy a Karácsony-párt 2013-ban, az Átlátszónak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a politikusnak nincs nyelvvizsgája.

Akkor „az Átlátszó megkeresésére a Párbeszéd Magyarországért képviselői is elküldték nyelvvizsga-bizonyítványaikat, bár hozzátették, hogy

Karácsony Gergely és Szilágyi László nem szerzett papírt.

A Demokratikus Koalíció öt tagjának vizsgaadatait adta át, a párt több tagja – köztük Gyurcsány Ferenc – soha nem szerzett nyelvvizsgát” – adta hírül akkoriban az Eduline.

A Mandiner hogy tisztázza a helyzetet, megkereste a Fővárosi Önkormányzatot. Azt kérdezték, van-e a főpolgármesternek nyelvvizsgája, s ha igen, úgy milyen, illetve mikor és hol szerezte. Amint választ kapnak, cikkünket frissítjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában