Ostrom alatt áll Európa

2021.04.22. 10:19

Őrizetbe vették a 2016-os nizzai terrortámadás elkövetőjének egyik bűntársát

Az olasz hatóságok által elfogott Endri Elezi látta el fegyverrel Mohamed Lahouaiej-Bouhlelt.

Az olasz rendőrség a déli Caserta város közelében őrizetbe vette a 2016-os nizzai terrormerénylet elkövetőjének egyik bűntársát.

Mintegy öt évvel ezelőtt, 2016. július 14-én este Nizzában egy teherautós merénylő hajtott bele a tengerparti sétányon a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot néző tömegbe. A tunéziai származású, 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel járművével arra törekedett, hogy minél több embert halálra gázoljon. A 86 emberéletet követelő merényletet – amelyben 206-an sérültek meg – az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Az elkövetővel a helyszínen végeztek.

A tunéziai terrorista bűntársát, Endri Elezit most fogták el az olasz hatóságok. A Corriere della Sera című napilap szerda esti beszámolója szerint a 28 éves albán Elezi látta el fegyverrel Bouhlelt.

Az albán férfit a francia hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe. A lap szerint az akció az olasz és francia nyomozó hatóságok közötti együttműködés keretében folytatott információcsere eredményeképpen valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában