Ország-világ

2021.03.24. 13:15

Kétoldali tüdőgyulladást kapott Dobrev Klára

Bár Gyurcsány Ferenc felesége a kormányt okolja a halálesetek magas száma miatt, ő maga korántsem tett meg mindent azért, hogy ne fertőzzön meg másokat.

Fotós: Mohai Balázs

Fotós: Mohai Balázs

Kétoldali tüdőgyulladást kapott Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a koronavírus-fertőzése szövődményeként – számolt be róla a politikus szerdai Facebook-bejegyzése alapján a Magyar Nemzet.

„Kemény három hét van mögöttem. A koronavírustól kétoldali tüdőgyulladásom lett. Láz, köhögés és légszomj, pontosan úgy, ahogy az orvosok és a Covidon átesettek mondják” – írta, hozzátéve:

nem szorult kórházi kezelésre, és mára jobban van.

Bejegyzésében

Dobrev a kormányt hibáztatta a járványhullám alatt történt halálesetekért:

„Maró dühvel olvasom, hogy Magyarországon halnak meg arányaiban a legtöbben a világon. […] Sajnos, a kormány nem érti ezt a felelősségét, és az emberek élete helyett sportra, az egyházaknak, vadászati kiállításra és még ki tudja, mennyi felesleges dologra megy el a pénz.”

Gyurcsányné kirohanása annak fényében ironikus, hogy ő maga korántsem tett meg mindent annak érdekében, hogy ne fertőzzön meg másokat.

Dobrev március 5-én posztolt arról, hogy megfertőződött a SARS–CoV-2 vírussal, vagyis március 2-án, az országjáró körútjának kezdetén már könnyen pozitív lehetett, a közösségi oldalán található képek tanúsága szerint mégis több találkozón nem viselt maszkot, s nem tartotta be az előírt másfél méteres távolságot a beszélgetőpartnereitől.

Dobrev Klára március 2-án maszk nélkül beszélgetett Hoffer Dáviddal, aki Tatabánya DK-s önkormányzati képviselője. Gyurcsány Ferenc felesége ezután találkozott a tatabányai polgármesterrel, Szücsné Posztovics Ilonával is, akivel szintén maszk nélkül beszélgetett. Ezután elindult Szombathelyre, ahol Nemény András polgármesterrel is eszmét cserélt maszk nélkül. Ugyanaznap Krúg Emíliával beszélgetett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában maszk nélkül. Dobrev Klára így gyakorlatilag végigfertőzhette a fél országot.

Borítóképünkön Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában