Ország-világ

2021.03.27. 07:13

Ilyen „úriemberek” bevonásában látja a megoldást Gyurcsány Ferenc

Levizelte Gyurcsány Ferenc házát, majd az orrát is kifújta az épületre az a férfi, aki tárgyalni érkezett a DK elnökéhez – mindezt pedig a Hír TV Informátor című műsorának kamerája is rögzítette.

Budapest, 2021. február 15. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetõje reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés idei elsõ ülésén 2021. február 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A titokzatos „úriember” megérkezett Gyurcsány Ferenc házához, leparkolt a robogójával, könnyített magán, majd zakót húzott és becsöngetett a korábbi miniszterelnökhöz, miközben várakozott, újból könnyített magán, mégpedig sportembereket megszégyenítő módon a levegőbe fújta az orra tartalmát. S, hogy kiről is van szó?

Az Informátor megtudta,

az illető Tóth Tamás, aki karrierje elején a K&H Bank és Lízingcégnél töltött be vezető szerepet, ahol kitanulta az autófinanszírozás rejtelmeit

− számol be róla a Hír TV portálja.

A pénzügyi cégnél pont ebben az időszakban robbant ki a Kulcsár Attila nevével elhíresült bróker botrány, amelyben végül mintegy 8 milliárdos vagyoni kár miatt ítélték el később a cég vezetőjét. Ebben az időben kellett máig tisztázatlan körülmények között távoznia Tóthnak is a cégtől. Tóth Tamás ezt követően befektetők bevonásával megalapította a Planet Lízing kft-t, ami első hallásra 2006-ban teljesen indokolatlan volt, hiszen akkoriban minden bank rendelkezett saját lízing céggel – írja a portál.

Mivel 2008-ban a gazdasági válság nagy mértékben sújtotta az iparágat és 2010-ben a Fidesz került kormányzati pozícióba, Tóthnak új lehetőségek után kellett nézni. A vállalkozónak ekkor irányult érdeklődése a sportélet felé és 2010 júniusától átvette a röplabda szövetség irányítását.

Tóth Tamásnak a röplabda kaland sem sikerült simára. A Magyar Röplabda Szövetség egy 2014-ben közzétett vizsgálata szerint:

2011-ben már 18 milliós mínusszal zárt, de 2012-ben a veszteség már 54 millióra ugrott, így a teljes adósság elérte a 83 millió forintot.

Köztudott, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal egyik, hanem legjobb információ forrásokkal rendelkező politikusa. Nagy valószínűséggel a DK elnöke Tóth Tamást jó kapcsolatai és értékes információi miatt tartja közel magához.

További részletek az Informátorban:

Borítókép: Gyurcsány Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában