Ország-világ

2021.01.09. 10:02

Orbán Viktor is köszöntötte Keleti Ágnest 100. születésnapja alkalmából

Isten éltesse a nemzet sportolóját, Keleti Ágnest – írta a miniszterelnök közösségi oldalán.

A miniszterelnök a Facebookon megjelent videóban úgy fogalmazott: „mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország: birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért.”

„Nem csak nehezebb út jutott nekünk. A Jóisten küld nekünk – és a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből. Példát mutattak kitartásból, elszántságból, fantasztikus teljesítményből, sőt hazaszeretetből is. Olyan hősöket, akiknek a tiszteletére többször is eljátszották a Himnuszt, és a dobogó tetején állva láthatták, ahogy a magyar zászló kúszik fel a legmagasabbra” – mondta.

Hozzáfűzte, hogy ilyen hőst köszöntünk ma 100. születésnapján. Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját! – fejezte ki jó kívánságait

Levélben kívánt boldog születésnapot Áder János köztársasági elnök Keleti Ágnes magyar tornásznak

Az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben Áder János azt írta: a világhírű tudós, Albert Einstein az életet egyszer a kerékpározáshoz hasonlította, mondván mindkettőre igaz, hogy „ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod”. Keleti Ágnesnél „keresve sem található hitelesebb bizonyság e gondolat igazságára”, hiszen örökös bajnokként mind a mai napig tanúságot tesz róla, hogy a sport, a mozgás elsősorban élmény, harmónia és egyensúly, csak azután versengés. „Önt a történelem, a sors küzdeni tanította, hogy aztán tehetsége kiteljesítésével, világraszóló sikereivel maga is kitartásra tanítson másokat. Tornászeredményeivel büszkeséget szerzett, edzői hivatástudatával példát adott sokaknak” – olvasható a levélben, amelyben Áder János szerencsésnek mondja magát, amiért az elmúlt években személyesen is megismerhette Keleti Ágnes „ifjakat megszégyenítő lendületét”, és megtapasztalhatta „irigylésre méltó életszeretetét.”

A köztársasági elnök a levélben megköszönte a tornásznak, hogy miként eddig, „e mélységes tisztelet érdemlő, kerek évfordulón” sem csupán az olimpiai és világbajnoki érmektől fényes, dicső múltra emlékeztet, hanem arra is, hogy mindig, minden életkorban derűvel, bizakodva, céltudatosan kell élni. „Isten éltesse, és tartsa meg további jó egészségben, erőben, egyensúlyban!” – fejezte ki jó kívánságait Áder János.

Kásler Miklós is köszöntötte születésnapja alkalmából Keleti Ágnest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában