Közel-Kelet

2020.11.21. 12:07

Több mint hatvan elítélt szökött meg egy bejrúti börtönből

A rabok a libanoni főváros keleti részén lévő Baabda börtönből szöktek meg szombaton hajnalban – jelentette az állami média biztonsági forrásokra hivatkozva.

A rendvédelmi szervek lezárták a környéket, és nagyon komoly erőket mozgósítottak, hogy minden szökött fegyencet elfogjanak. Egyes hírek szerint 69 elítélt szökött meg, és közülük nyolcat már sikerült kézre keríteni.

Egyelőre nem ismeretesek a tömeges szökés pontos körülményei. Beszámolók szerint a rabok szökésük előtt bezártak több börtönőrt.

A libanoni állami hírügynökség (NNA) jelentése szerint a szökött fegyencek egy csoportja lopott autóval menekülés közben fának csapódott, és a balesetben öten életüket vesztették.

Számos nemzetközi szervezet visszatérően bírálta a libanoni börtönviszonyokat, legutóbb a koronavírussal összefüggésben, az óriási járványveszély miatt. A libanoni börtönök rendkívül zsúfoltak, egyes adatok szerint a túlzsúfoltság eléri a 285 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában