szavazás

2020.10.13. 11:39

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen

Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten is feloszlott a képviselő-testület.

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten. Mind a négy Veszprém megyei településen azért választanak polgármestert és képviselőket, mert a képviselő-testületük a feloszlásáról döntött.

Balatonszepezd jegyzője, Rozgonyi Viktória kedden az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A 4 képviselői helyre 13-an pályáznak. A választói névjegyzékben 400-an szerepelnek.

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A 6 képviselői helyért 16-an indulnak – tájékoztatta Soltész Attila, a település jegyzője az MTI-t.

A városban 3789 választásra jogosult szavazó van.

Megyeren 29 választó dönthet a polgármesteri poszt és a két képviselői hely betöltéséről. A falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul. A két képviselői helyre két független jelölt pályázik – mondta Bencze Gyöngyi, a település jegyzője az MTI-nek.

Szigligeten 9 független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul – tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t. Lutár Mária közölte azt is: a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.

A négy településen a választásra jogosultak reggel hat órától este hétig szavazhatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában