Járvány

2020.10.14. 06:11

Negatív lett a lengyel kormányfő vírustesztje

A miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Negatív lett a jelenleg karanténban lévő Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vírustesztje – közölte kedden közösségi oldalán Piotr Müller kormányszóvivő.

Hozzátette, hogy a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Korábban Morawiecki a Facebook közösségi oldalon bejelentette, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött.

Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje. A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban és a körülményekhez képest jól érzi magát.

Lengyelországban az érvényes rendelkezések szerint a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a vírusfertőzöttek száma.

Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, amivel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret, több mint 3100 ember pedig belehalt a kór tüneteibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában