Ország-világ

2020.07.22. 11:49

Soros ügyésze letartóztatta az otthonát megvédő házaspárt

Törvénytelen fegyverhasználatért letartóztatták Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvéd házaspárt, akik megvédték magukat az otthonukba betörő radikális baloldali aktivistákkal szemben.

A letartóztatást a demokrata helyi ügyész, Kimberly Gardner rendelte el, aki szerint a házaspár azáltal, hogy gyakorolta önvédelmi jogát, azt kockáztatta, hogy erőszakossá válik a tüntetés. Gardner több mint 67 ezer dollárt kapott a Soros Györgyhöz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC). A házaspár ügyvédje, Joel Schwartz szerint védencei nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Missouri állam republikánus kormányzója, Mike Parson már közölte, hogy bírósági elmarasztalás esetén kegyelmet fog adni – írja az Origo.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, még június 28-án a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) több száz aktivistája betört Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvédpár otthonának kertjébe, majd hangosan fenyegették a tulajdonosokat, akik erre válaszul fegyverrel próbálták megvédeni magukat a szélsőségesektől. A fegyverek láttán a radikális baloldaliak elhagyták a magánterületet, és Lyda Krewson polgármester házához mentek, ahová eredetileg is tartottak.

Az esetről készült felvételek óriási nyilvánosságot kaptak, a baloldali sajtóorgánumok pedig hamisan úgy próbálták meg láttatni az eseményeket, mintha a fehér házaspár önkényesen fegyvert fogott volna a tüntetőkre.

Manipulációjuk alátámasztása érdekében levágták a felvételek azon részét, amelyeken látszik, hogy a radikális baloldaliak betörnek a magánterületre.

St. Louis demokrata kerületi ügyésze, Kimberly Gardner természetesen a radikális baloldal mellé állt, és még július 2-án nyomozást rendelt el Mark és Patricia McCloskey ellen.

A Fox News, illetve más amerikai hírportálok beszámolója alapján

hétfőn őrizetbe vették a házaspárt.

Garnder közölte, hogy jogellenes fegyverhasználattal gyanúsítják őket, véleménye alapján az önvédelmet gyakorló ügyvédek miatt erőszakossá válhatott volna a megmozdulás.

A témával kapcsolatosan nyilatkozott a Foxnak Joel Schwartz, a McCloskey pár ügyvédje. Szerinte védencei

nem követtek el semmilyen bűncselekményt, hanem alkotmányos jogukkal élve megvédték magukat, amikor 300-500 szélsőséges betört a magánterületükre.

A házaspár is interjút adott a konzervatív hírportálnak. Patricia McCloskey azt mondta, éppen

vacsoráztak, amikor megjelentek a kertjükben a radikális baloldali aktivisták, akik azt üvöltötték, hogy megölik őket, egyesek közülük a lakás felgyújtásával fenyegetőztek, mások pedig azt mondták, hogy inkább beköltöznének oda.

Mindketten önvédelemre hivatkoztak, amikor fegyverekkel a kezükben kimentek a lakásuk elé, de lövéseket egyáltalán nem adtak le, a tüntetők pedig hamar elmentek onnan.

Mike Parson, Missouri állam republikánus kormányzója is önvédelemnek tartja a történteket, és közölte, hogy

amennyiben büntetőeljárás keretében elítélik a házaspárt, ő kegyelmet fog adni.

Missouri állam republikánus főügyésze, Eric Schmitt pedig abszurdnak nevezte a dolgot, véleménye alapján

nem szabadna vádat emelni a McCloskey házaspár ellen.

Korábban már kiderült, hogy a demokrata kötődésű Kimberly Gardner, amikor 2016-ban pályázott St. Louis kerületi ügyészi tisztségére, több mint 67 ezer dollárt kapott a Soros Györgyamerikai milliárdoshoz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában