atrocitások

2020.06.12. 16:43

Tanárra támadt egy diák Hajdúhadházon

Az iskolaőri programba javasolt intézményben történt a támadás.

Megtámadta tanárát egy diák kedden Hajdúhadházon egy olyan iskolában, amelyet az iskolaőri programban való részvételre javasolnak – írja a Magyar Nemzet.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a fiatalkorú férfival szemben. A 15 éves, hetedik osztályos diák magántanulóként vizsgázott a helyi Bocskai István általános iskolában.

A magatartási problémái miatt magántanulói státuszban levő fiú az írásbeli vizsga ideje alatt elővette a telefonját, azt folyamatosan nyomkodta, a vizsgát felügyelő pedagógus többszöri kérésére sem tette azt el. Amikor a tanár el akarta venni a vizsgán egyébként a tiltás ellenére használt segédeszközt, a diák kétszer megrúgta a jobb felkarján, majd teste jobb oldalán. Ezután a feje felé emelt székkel támadt rá a pedagógusra, aki kimenekült az osztályteremből.

A támadást végignézte a diák szintén a teremben tartózkodó édesanyja is, aki nem avatkozott be, a diákot végül egy másik tanárnő nyugtatta le.

A bántalmazott tanár szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, és élve a törvény adta lehetőséggel magánindítványt terjesztett be. A rendőrök az iskolában elfogták a 15 éves gyanúsítottat, és gondviselője, valamint egy kirendelt védő jelenlétében kezdték meg kihallgatását, a törvény értelmében pedig

elrendelték pszichiátriai vizsgálatát is.

A Bocskaiban nem ez volt az első ilyen eset, magatartási problémákkal küszködő diákok esetében indult már eljárás rongálás, garázdaság, egyéb vagyon elleni és garázda jellegű bűncselekmények, illetve szabálysértések miatt.

A rendőrség bűnmegelőzési tanácsadói és az iskolarendőr több esetben is adtak már tájékoztatást a törvénysértő viselkedések megszüntetéséről a diákoknak és a szülőknek is.

A problémás tanulókkal foglalkozó tanintézményt jelölték az állandó iskolaőrrel ellátott intézmények programjába is.

A gyanúsított egyébként a támadást követően folytatta a vizsgát, melyet a telefonos puskázás nélkül is közepes eredménnyel teljesített.

A tanár bántalmazója 2015 márciusában a hajdúsági kistérség egy másik iskolájában, Tégláson követett már el egy hasonló jellegű bűncselekményt, akkor egy tanítónőt támadott meg, de felmentették, a jogsértés elkövetésekor ugyanis még nem töltötte be 14. életévét.

A fiú 2016-ban került Hajdúhadházára, ahol beilleszkedései és tanulási zavarai, magatartási problémái, agresszivitása miatt a legkezelhetetlenebb tanulók közé tartozik, és mivel csak egy-két tanárral hajlandó együttműködni, ezért a tanulóközösség érdekeit figyelembe véve 2018-ban magántanulói státuszba került.

Agresszió a tanteremben

Még a koronavírus-járvány előtt, 2020 februárjában egy nagykátai iskolában egy tanuló agresszívan lépett fel tanárával szemben. Diáktársai vették fel videóra, amint fenyegeti, alázza tanárát, melyre az láthatóan képtelen volt reagálni. Az ügyben nyomozás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

Tavaly decemberben késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt. Októberében egy budapesti iskolában 15-16 éves fiúk sértegették tanárukat, a végén pedig egyikük meglökte a pedagógust. Ebben az ügyben is eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában