gyors reagálás

2020.04.06. 19:16

Már 7841 külföldön rekedt magyart sikerült hazahozni

A külügy még 883 magyar állampolgár hazahozatalán dolgozik. „Senkit nem hagyunk magára” – jelentette ki Szijjártó Péter miniszter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán azt írta: a modernkori magyar történelem legnagyobb hazatérési akciójának keretében 7841 magyar állampolgárt tudtak hazahozni az elmúlt hetekben, sok esetben a közép-európai összefogás eredményeként. „Jelenleg még 883 magyar állampolgár hazahozatalán dolgozunk, senkit nem hagyunk magára” – írta.

Hozzátette: Zárójelben jegyzem meg, március eleje óta mindenki számára világos volt, hogy komoly légiforgalmi korlátozások lesznek érvényben világszerte. Ehhez képest múlt héten, március 31-én érkezett meg az Európai Unió katasztrófahelyzetekkel foglalkozó biztosának az a levele, amelyben arról tájékoztatott, hogy nagyon komoly feltételek mellett akár még költségtérítés is igénybe vehető a hazajutás során.

Tehát egy hónapra volt szüksége az Európai Bizottságnak ahhoz, hogy kapcsoljanak, hogy sok száz európai uniós állampolgár ragadt külföldön, és várja a segítséget a hazajutásban„ – zárta bejegyzését a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában