elővigyázatosság

2020.03.17. 16:14

Bezárták a Tadzs Mahalt Indiában

A dél-ázsiai országban hárman haltak meg a Covid-19 betegségben.

Lezárták kedden a világhírű Tadzs Mahalt Indiában a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében. A dél-ázsiai országban hárman haltak meg a Covid-19 betegségben.

A turizmusért felelős minisztérium szerint naponta több tízezren látogatják meg a „szerelem emlékművét”, ezért kritikus fontosságú volt, hogy ideiglenesen lezárják az épületet.

A fehér márványból emelt épület az ország északi részén lévő Agra városban India fő turistalátványossága, évente mintegy 7-8 millió látogatót vonz.

Nanu Bhaszin, a turisztikai minisztérium szóvivője szerint a Tadzs Mahallal együtt legalább 143 indiai emlékmű tart zárva március 31-ig. A helyszínek közül 38 az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel.

Prahlad Szingh Patel turisztikai és kulturális miniszter szerint a döntést felülvizsgálják a periódus végével. „Azért született a döntés, hogy megállítsuk a koronavírus terjedését. Vigyáznunk kell az emberek biztonságára” – mondta Bhasin.

Indiában a legtöbb iskolát, bevásárlóközpontot, szórakoztatóegységet, mozit bezártak a kormány intézkedéseinek megfelelően.

Az egészségügyi minisztérium keddi közlése szerint a koronavírus miatt elhunytak száma háromra emelkedett Mahárástra nyugati államban. Az országban jelenleg 126 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, közülük 22-en külföldiek.

A Tadzs Mahalt a 17. század közepén építette Sah Dzsehán, az indiai mogul dinasztia ötödik uralkodója harmadik és legkedvesebb felesége, Mumtáz-i Mahal (a palota ékessége) mauzóleumául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában