terrorizmus

2019.12.21. 17:57

Az Iszlám Állam több száz harcosát tartják fogva az afgán hatóságok

Legtöbben Pakisztánból, Jordániából és különböző közép-ázsiai országokból származnak.

Az afgán hatóságok az Iszlám Állam mintegy 700 harcosát, illetve azok családtagjait ejtették foglyul az utóbbi hat hónapban az ország keleti részében – jelentette be szombaton az afgán hírszerzési szolgálat (NDS).

A foglyok között van legkevesebb 75 nő és 159 gyerek, 277-en közülük külföldi állampolgárok. Legtöbben Pakisztánból, Jordániából és különböző közép-ázsiai országokból származnak. A szélsőséges csoport számos tagját a biztonsági erők fogták el, de néhányan maguk jelentkeztek a hatóságoknál.

Valamennyi foglyot az afgán hírszerzés kabuli központjába szállították át. Az NDS közlése szerint a biztonsági erők az Iszlám Állam további több tucat még aktív harcosának otthonát körbevette, több művelet is folyamatban van még.

Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja december elején azt jelezte a Twitteren, hogy az Iszlám Államot jelentősen gyengítették Kelet-Afganisztánban nemcsak az amerikai és az afgán erők katonai műveletei, hanem a tálib mozgalom akciói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában