Borkai-ügy

2019.11.20. 15:34

Zsarolás miatt nyomoznak egy volt labdarúgó ellen

Egy DK-s jelölt, volt válogatott focista kereshette meg a kompromittáló felvételekkel Győr lemondott polgármesterét.

Lapinformációk szerint a volt válogatott, Póczik József, hónapokkal ezelőtt kereshette meg Borkait a szexvideóval, pénzt akarhatott érte – írja az Origo. Azaz, zsarolta. Póczik egyébként a DK jelöltje volt, és közismerten jó barátja Glázer Róbertnek, volt focistatársának, az egykori szövetségi kapitánynak, aki a DK mostani polgármesterjelöltjének, Glázer Tímeának a testvére.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a korábbi válogatott labdarúgó, P. József zsarolhatta meg az időközben a Fideszből kilépett és polgármesteri mandátumáról lemondott győri városvezetőt, Borkai Zsoltot, az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került szexvideóval.

Borkait a lap szerint hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – vagyis megzsarolta. Az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A volt focista ügyvédje megerősítette a Nemzeti Sport online információit, és közölte, ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni.

A Magyar Nemzet szerint hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak az ügyben.

A 24.hu-nak megszólalt P. József, azaz Póczik József. Hihetetlen történettel állt elő a 66 éves DK-s jelölt – szerinte Borkai Zsolt örült a felvételnek, és meg akarta jutalmazni Póczikot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában