utód

2019.06.10. 22:13

Tíz jelölt indul a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért

Tíz jelölt indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért – jelentette be hétfő este a pártfrakció illetékes szakbizottsága.

Theresa May miniszterelnök pénteken távozott a Konzervatív Párt éléről, és ez miniszterelnöki tisztségének megszűnésével is jár, de utódja megválasztásáig ügyvezető minőségben ellátja a kormányfői és a pártvezetői feladatokat. A pártvezetői tisztségére jelentkező képviselők hétfőn brit idő szerint 17 óráig – közép-európai idő szerint 18 óráig – jelezhették indulási szándékukat.

Az utódválasztás lebonyolításáért felelős frakcióbizottság bejelentése szerint a határidőre Boris Johnson volt külügyminiszter, Sajid Javid belügyminiszter, Matt Hancock egészségügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter, Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Andrea Leadsom, az alsóház volt vezetője, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Rory Stewart nemzetközi fejlesztési miniszter, Esther McVey volt munkaügyi miniszter és Mark Harper egykori Chief Whip, vagyis a tory frakció szavazási fegyelméért felelős volt főtisztviselő regisztráltatta indulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában