álcázás

2019.03.02. 15:55

Bulgáriában elfogták az egyik legkeresettebb spanyol drogdílert

A férfi több mint tíz kilót hízott, hogy megváltoztassa külsejét.

Bulgáriában elfogták az egyik leginkább keresett spanyol drogkereskedőt, aki több tíz kilót felszedve megváltoztatta külsejét, és Venezuelába készült szökni – közölte szombaton a spanyol polgárőrség.

A tájékoztatás szerint a férfi, akit csak a J.S.A. kezdőbetűkkel neveztek meg, jelentős szerepet játszott egy kiterjedt bűnszövetkezetben, amely a Latin-Amerikából érkező nagy mennyiségű kábítószert terítette Európában, illetve a kapott pénzt tisztára mosta.

A Madridban kiadott közlemény szerint 2013 óta körözték a hatóságok, és egyike volt a spanyol csendőrség, a Guardia Civil által körözött tíz legjelentősebb bűnözőnek. Idén február elején a bulgáriai Várnában bukkantak rá a szökött bűnözők felkutatására szakosodott spanyol ügynökök.

A Guardia Civil szerint nem volt kizárható, hogy fegyvert visel. Az álcázásként mintegy ötven kiló túlsúlyt felszedő kábítószer-kereskedő őrizetbe vételekor hamis spanyol papírokkal próbálta igazolni magát, és a közlemény szerint azt tervezte, hogy a következő napokban elhagyja Bulgáriát és Venezuelába utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában