bányaomlás

2019.02.14. 13:38

Illegális bányászok haltak meg Afrikában

Egy zimbabwei bányában bekövetkezett baleset során meghalt legkevesebb 23 illegális aranybányász – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

A szerencsétlenség a fővárostól, Hararétől mintegy 200 kilométerre található Battlefieldsnél történt. A bányászok azért haltak meg, mert a bánya járatait víz öntötte el, miután átszakadt egy közelben lévő gát kedden.

A rendőrség szóvivőjének közlése szerint eddig 23 ember halálát erősítették meg, de attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. A szóvivő hozzátette azt is, hogy jelentősen nehezíti a mentési munkálatokat, hogy a bánya aknáiban folyamatosan emelkedik a beáramló víz szintje.

A rendőrség közlése szerint a bányászok az éj leple alatt, illegálisan léptek be a RioZim nevű vállalat tulajdonában lévő bányába.

A cég szóvivője hozzátette, hogy igyekeznek kiszivattyúzni a vizet, de a legtöbb aknában több mint 20 méter mély a víz, és szintje folyamatosan emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában