Mértékadó és értékadó

2019.01.30. 23:19

Munkatársunk kapta a Média a családért díjat

Király Eszter, a hétköznapi apákat bemutató Én vagyok az apád blog ötletgazdája, a Mediaworks Zrt. központi online szerkesztőségének munkatársa vehette át az Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című interjújáért a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a családért díját szerdán Budapesten.

Budapest, 2019. január 30. A fõdíjas Király Eszter író, újságíró (k), mellette Hamar Donát és Hamar Noémi, a blog kategória díjazottjai, Füller Tímea író, újságíró, az Emmi különdíjasa, Herczeg Zsuzsa író, újságíró, közönségdíjas, Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár, a külhoni média díjazottjai (b-j) a Képmás magazin és Média a Családért Alapítvány 2018. évi, Média a családért díjának ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban 2019. január 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Máthé Zoltán

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy 2010-ben a kormány „két alapra” helyezte működését: a munkaalapú társadalomra és az erős családokra.

Családbarát országot szeretnének építeni és ebben kiemelkedő szerepe van a médiának is, mértékadó és értékadó emberekre és médiumokra van szükség, hogy ki lehessen szűrni az információözönből a valóban értékeset

- fogalmazott a helyettes államtitkár.

Beneda Attila kitért arra is, hogy a tavalyi családok éve három pillérre épült: bevezettek új családtámogatási intézkedéseket, rengeteg programot szerveztek és igyekeztek elérni, hogy minél inkább kerüljenek be a közbeszédbe a családok. A családok éve utolsó felvonása pedig a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció volt, amelynek eredményei azt mutatják, hogy a társadalom elvárja a kormánytól a családok megvédését – tette hozzá.

Füller Tímea író, újságíró átveszi az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíját Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkárától
Fotó: Máthé Zoltán / MTI Fotó

Beneda Attila átadta az Emmi különdíját, amelyet Füller Tímea kapott a Family magazinban megjelent Magyola című írásáért, valamint az idén először kiosztott Média a családért díj videoblog-kategória elismerését, amelyet Hamar Noémi és Hamar Donát vehetett át a YouTube-videómegosztó portálon látható sorozatáért.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége arról beszélt, hogy botránnyal, szenzációval évezredek óta hatni lehet az emberekre, és a mai fogyasztói társadalomban az nyeri el könnyebben az emberek figyelmét, akinek az üzenete harsányabb és könnyebben értelmezhető. Paradox módon az igényel sok energiát, hogy egyszerűbben és ésszerűbben tudjunk élni – tette hozzá.

Vannak azonban olyan újságírók és sajtóorgánumok, akik és amelyek olyasvalamit alkotnak és adnak, ami segít az embereknek embernek maradni, szépen és jól élni, olyan gondolatokat tárnak elénk, amelyek kapcsolódnak a családhoz és így az egész életünkhöz

- fogalmazott Lévai Anikó.

Király Eszter író, újságíró (j) átveszi a Média a családért díját Lévai Anikótól és Bogsch Eriktől, a Richter Gedeon Nyrt. elnökétől
Fotó: Máthé Zoltán / MTI Fotó

A Média a Családért Alapítványt méltatva azt mondta, az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy családban élni jó, mert a család megtart, megerősít, és olyan érték, amelyért megéri küzdeni és dolgozni, hiszen a család maga az élet.

A Külhoni média a családért díjat Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár vehette át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért. A díjat Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át.

Csatlós Tünde (b) és Trella-Várhelyi Gyopár átveszi a Külhoni Média a Családért-díjat Potápi Árpád Jánostól, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárától
Fotó: Máthé Zoltán / MTI Fotó

Potápi Árpád János kiemelte, azért tartották fontosnak a díj támogatását, mert a külhoni magyar családok éve volt tavaly, idén pedig külhoni magyar gyerekek éve lesz, amelyek segítenek a magyar-magyar kapcsolatokat szorosabbá fűzni és megerősíteni.

A Média a családért díj közönségdíjasa Herczeg Zsuzsa lett a Magukra hagyott kisöregek – De hol vannak az unokák? című, a she.hu oldalon megjelent cikkével.

Munkatársunk, Király Eszter díjazott írását, az Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című interjút ide kattintva tudják elolvasni.

Mi is az a Média a családért díj?

Az elismerést 2006-ban alapította a Képmás magazin szerkesztősége, együttműködve a Média a Családért Alapítvánnyal. Az elismerést évente egyszer osztják ki, a nyertest a zsűri 12 jelölt közül választja ki. Az díjjal olyan nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televíziós műsorokat, valamint internetes írásokat jutalmaznak, amelyek információt, erőt, segítséget adnak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, a családtervezéshez, a problémák megoldásához és a boldog családi életéhez.

Borítókép: A fődíjas Király Eszter író, újságíró (k), mellette Hamar Donát és Hamar Noémi, a blog kategória díjazottjai, Füller Tímea író, újságíró, az Emmi különdíjasa, Herczeg Zsuzsa író, újságíró, közönségdíjas, Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár, a külhoni média díjazottjai (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában