Robbanás is volt

2018.11.23. 06:35

Rendőrök haltak meg a tűzharcban Kína pakisztáni konzulátusánál

A támadást a Beludzsisztáni Felszabadítási Szervezet nevű szakadár szervezet vállalta magára.

Ismeretlen fegyveresek megtámadták a távol-keleti ország konzulátusát a pakisztáni Karacsi kikötővárosban pénteken – közölte a helyi média és két pakisztáni hírforrás.

Az előzetes beszámolók szerint robbanás és lőfegyverek kerepelése volt hallható a konzulátus épületénél. A feltételezett támadás helyszínéről készült felvételeken gomolygó füst volt látható.

Órákkal később hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentették, hogy az épületnél tűzharc tört ki, melyben legkevesebb két rendőr meghalt, további kettő pedig megsebesült.

Az incidens a jelentések idején még tartott. A támadók az egyik rendőrségi forrás szerint be is tudtak hatolni az épületbe. Egy másik szerint egy támadó is meghalt.

A Beludzsisztáni Felszabadítási Szervezet nevű szakadár szervezet szóvivője telefonon jelentkezett, hogy embereik támadták meg a kínai konzulátust – jelentette az AFP hírügynökség.

Cikkünket frissítjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában