problémák

2018.08.29. 14:41

A gázai iskolákban is megkezdődött a tanév

Megkezdődött a tanév szerdán gázai iskolások százezreinek, noha előzőleg az ENSZ palesztin menekülteket támogató hivatala (UNRWA) komoly pénzügyi nehézségekre figyelmeztetett.

Az UNRWA ismét jelezte, hogy a jelenlegi költségvetéssel gazdálkodva a fizetéseket csak szeptember végéig tudják garantálni.

A szervezet csaknem 280 ezer gázai gyerek oktatását biztosítja, azonban legfontosabb adományozója, az Egyesült Államok idén 300 millió dollárral csökkentette az erre szánt éves összeget.

Donald Trump amerikai elnök januárban jelentette be, hogy Washington csökkenti a palesztinoknak nyújtott segélyeket, amíg nem folytatják a béketárgyalásokat, melyek 2014-ben szakadtak meg. Trump a Twitteren azt írta, hogy bár Washington „dollármilliók százait” adja a palesztinoknak, ők nem értékelik a gesztust, és továbbra sem hajlandóak tárgyalni Izraellel.

Az UNRWA-t az 1948-as arab-izraeli háború után alapították abból a célból, hogy az ennek következtében menekülni kényszerült, csaknem 700 ezer palesztinnak segítsen.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) az adatai szerint egyre kevesebb menekültgyerek jut oktatáshoz világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában