Egy zaklatási ügyről írtak

2018.06.29. 10:05

Bosszúból ölhették meg a marylandi lap munkatársait

Rágalmazási üggyel kapcsolatban, bosszúból ölhették meg a Maryland állambeli Annapolisban működő Capital Gazette című lapcsoport négy újságíróját és egy értékesítési munkatársát csütörtökön a szerkesztőségben - jelentették hírügynökségek lapok értesülései és bírósági dokumentumok alapján.

Annapolis, 2018. június 29. Rendõrök a Capital Gazette címû napilap szerkesztõségi épületénél Maryland szövetségi állam fõvárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztõségben 2018. június 28-án. A támadásban öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek. (MTI/AP/Jose Luis Magana)

A tegnapi támadással gyanúsított 38 éves férfi puskával és füstgránátokkal volt felfegyverezve. Szétlőtte a szerkesztőség üvegajtaját, majd berontott, és lőni kezdett a bent tartózkodókra. Az öt halálos áldozaton kívül 22 sebesültje is van a támadásnak. A rendőrség a riasztástól számított egy perc múlva kiérkezett a helyszínre, és elfogta az ellenállást nem tanúsító férfit.

A feltételezett tettes és a lapcsoport vitája évekkel korábbra nyúlik vissza. A férfi 2012-ben rágalmazásért beperelte a szerkesztőség két újságíróját, ugyanis megírták, hogy a férfi a Facebookon zaklatott egy nőt, amit be is vallott, és a zaklatásért elítélték. A lap megnyerte a pert, mert a bíróság megállapította, hogy valósághűen számolt be az esetről. A férfi viszont nem nyugodott bele ebbe.

A Capital Gazette több újságot is kiad, egyebek között az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapját, az 1727-re visszanyúló The Gazette-et. A csütörtöki ámokfutás az egyik legsúlyosabb feljegyzett támadás az Egyesült Államokban, amely valamely médium ellen irányult.

Borítóképünkön rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél.

Forrás: MTI / AP / Jose Luis Magana

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában