Zaklatási vád

2018.02.23. 06:44

Lemond a szexbotrányba keveredett ausztrál kormányfőhelyettes

Lemond hétfőn a szexbotrányba keveredett Barnaby Joyce ausztrál kormányfőhelyettes, de nem csak erről a tisztségéről, hanem az általa vezetett Nemzeti Párt vezetéséről is. Ezt ő maga jelentette be pénteken sajtótájékoztatón.

A katolikus, 24 éve házas, most 50 éves Joyce, aki a választás során „családi értékekkel” kampányolt, nemrég még azt mondta: nem áll szándékában lemondani amiatt, hogy viszonyt kezdett korábbi sajtótitkárával, aki jelenleg gyereket vár tőle.

Joyce hozzátette pénteken: parlamenti mandátumáról nem mond le, mert biztosítani akarja, hogy a Malcolm Turnbull miniszterelnök vezette kormánynak megmaradjon az egyfős többsége a törvényhozásban. Mint mondta, annak hatására mond le, hogy pártjánál megvádolták őt szexuális zaklatással.

Ezt a fejleményt néhány órával korábban jelentették be, de részleteket egyelőre nem közöltek ezzel kapcsolatban. Joyce tagadta sajtóértekezletén, hogy bárkit szexuálisan zaklatott volna. Azt kérte, ha van ilyen vád ellene, akkor tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A koalíciós megállapodás értelmében a Nemzeti Pártnak új vezetőt kell választania, aki automatikusan a kormányfőhelyettes is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában