Gyanús pénzmozgás

2017.11.02. 16:14

Jobbik: a hatóságok az azeri korrupciógyanús ügy elkenésére játszanak

Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt arról, milyen válaszokat kapott az ügyben tett feljelentésére.

Staudt Gábor felidézte, hogy egy nemzetközi újságíró szervezet szerint 2012 és 2014 között 2,9 milliárd dollárt utalhatott át Azerbajdzsán feltehetőleg korrupciós célra különböző országoknak, s ebből 7,6 millió dollár 3 magyarországi cég bankszámlájára érkezett. Hozzátette: az utalások az azeri baltás gyilkos kiadatása után történtek.

A jobbikos politikus elmondta, hogy a pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség gyanújával tett feljelentést a Fővárosi Főügyészség elévülés miatt elutasította, a pénzmosás ügyében pedig feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

A hivatali vesztegetés, illetve annak elfogadása miatt tett feljelentést pedig azzal az indokkal utasították el, hogy az tényállítást nem tartalmaz – ismertette Staudt Gábor, aki azt is elmondta: noha az utalások célja és felhasználása ismeretlen, a hatóságok ezt nem értékelték úgy, hogy a banki átutalás ténye bűncselekményt megalapozó körülmény lenne.

A rendőrségnek és az ügyészségnek lett volna mit kinyomozni, ellenőrizniük kellett volna a konkrét számlákat – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában