Terror vagy ámokfutás?

2017.11.02. 06:13

Halálos áldozatokat követelt egy lövöldözés egy amerikai áruházban

Az incidens az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában, Colorado államban történt helyi idő szerint szerda este. 

A bűncselekmény a Denvertől mintegy 15-20 kilométerre északkeletre fekvő Thornton településen, a helyi Walmart áruházban történt.

A thorntoni rendőrség későn este hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözésnek két halálos áldozata és egy súlyos sebesültje van, csütörtökre azonban ő is belehalt sérüléseibe. A hatóságok arról nem közöltek információt, hogy elfogták-e az elkövetőt. Az egyik szemtanú – akinek a fia éppen az áruházban vásárolt – az NBC televízió helyi adásában arról számolt be, hogy legalább harminc lövést hallott, és a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.

Aaron Stephens, aki a lövöldözéskor már éppen fizetett a pénztárnál, a Denver Post című lap munkatársának elmondta, hogy először egyetlen lövést hallott, majd kis szünet után többet is. Hozzátette:

„Az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé.”

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak elmondta, hogy a rendőrséget este fél hét körül riasztották, de mire kiértek a helyszínre, a lövöldözésnek már vége szakadt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, lezárták az áruház és az egész bevásárlóközpont környékét, valamint az oda vezető utcákat is. Egy tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre.

A rendőrség felkérte a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól, amelyet „aktív bűnügyi helyszínnek” minősített.

Borítóképünkön a támadást követően rendőrök és rendőrautók állnak a szupermarket bejárata előtt. Forrás: MTI / AP / The Denver Post / Helen H. Richardson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában